Dnevni boravak jopet forum


 
Početna stranicaPortalCalendarPublicationsFAQRegistracijaLogin
Ako čovjek ne zna prema kojoj luci plovi, nijedan vjetar neće biti povoljan. Seneka
Online
Ukupno je: 3 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 3 gostiju. :: 1 Bot

/

Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 59, dana 15/06/17, 02:29 pm.
Latest topics
» Gif slikice
08/12/17, 10:16 pm by Erra

» Ono što trenutno slušam je?
08/12/17, 10:12 pm by Erra

» Mostovi
08/12/17, 10:06 pm by Erra

» Dodatni smajlići
08/12/17, 10:03 pm by Erra

» Pogodi tko će postati poslije tebe
08/12/17, 10:01 pm by Erra

» Što Vas najviše opušta?
08/12/17, 09:59 pm by Erra

» Dobro nam dosli :)
08/12/17, 09:58 pm by Erra

» Kako se trenutno osjećaš?
08/12/17, 05:09 pm by Ana

» Topic Istine
08/12/17, 05:09 pm by Ana

Login
Korisničko ime:
Zaporka:
Loginiraj me automatski: 
:: Zaboravih zaporku
Pretraľnik
 
 

Display results as :
 

 


Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 Recepti za torte i kolače

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
Autor/icaPoruka
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Recepti za torte i kolače   23/09/14, 10:35 am

:)


Zadnja promjena: Ana; 30/10/15, 08:22 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   24/09/14, 08:52 pm

Čudo od čokolade




Biskvit
4 jaja
10 dkg šećera
20 dkg margarina
10 dkg čokolade za kuhanje
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo

Krema
0,5 l slatkog vrhnja
20 dkg čokolade za kuhanje
1 žlica šećera

1
Izrada biskvita:
2

Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180°C oko 20 min… ovisi od pećnice… provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
3
Izrada kreme:
4

Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
5

Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema…


izvor


Ovo sam tortu nedavno pravila,jako je jednostavna i jako,jako ukusna,ono sto mi se najvise svida je to sto nije kao tipicna torta prepuna cokolade da bude onako uvijek nekako tvrda,ova je carobno mekana,jos sam umjesto cokolade za kuhanje koristila nestle mljacnu cokoladu,isplati se napraviti je :)

[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   24/09/14, 08:54 pm

Lambada kolač





TIJESTO
6 jaja
15 dag šećera
15 dag brašna
NARANČASTA KREMA
1 l soka od naranče
3 pudinga od vanilije
7 žlica šećera
petit beurre
BIJELA KREMA
6 žlica brašna
6 žlica šećera
5 dl mlijeka
25 dag margarina
GLAZURA
10 dag čokolade
7 dag margarina


Priprema – Lambada kolač

Za pripremu tijesta pjenasto umutite žumanjke sa šećerom pa onda postupno dodavajte brašno. Dobro promiješajte pa na kraju lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvitno tijesto.
Za pripremu narančaste kreme pripravite puding od vanilije u narančinom soku sa dodanim šećerom. Dok je narančina krema još vruća njome prelijte pečeni biskvit. Na nju složite petit beurre kekse prethodno namočene u mlijeku. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Za pripremu bijele kreme umutite šećer i brašno sa malo mlijeka pa ukuhajte u preostalom mlijeku. Pjenasto izradite margarin pa ga dodajte u ohlađenu smjesu.
Bijelu kremu nalijte na narančastu kremu ohlađenog biskvita.
Za pripremu glazure čokoladu i margarin rastopite na laganoj vatri. Njome prelijte lambada kolač.
Nakon što se čokoladna glazura ohladila lambada kolač je spreman za serviranje. U slast!


izvor

Lambada je izvrstan kolac,posebno za ljubitelje slatko i malo kiselkastih okusa,jer sok od narance da joj bas takav okus,cini se komplicirana ali nije niti najmanje.
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   24/09/14, 08:57 pm

Rafaelo kuglice




Sastojci

smjesa:
1/2 l mlijeka
15 žlica šećera
10 žlica gustina
25 dag maslaca
20 dag kokosa
2 vrećice vanilin šećera
3 žlice likera od kokosa (može i bez njega)
ostalo:
20 dag prženih lješnjaka, oguljenih
10 dag kokosova brašna
-- papirnate košarice, najbolje bijele



Priprema

Težina:
Jednostavno

1
Gustin i šećer pomiješajte da dobijete smjesu sličnu kao za puding.
2
Mlijeko zakuhajte i kad zavrije, maknite s vatre, primješajte smjesu šećera i gustina, te skuhajte gustu kremu. Ohladite.
3
Kad se smjesa ohladila, dodajte joj izrađeni maslac i dobro promiješajte, te dodajte kokos.
4
Lagano mokrim rukama pravite male kuglice, u sredinu svake stavite prženi oguljeni lješnjak, te uvaljajte ih u kokos .
5
Poslužite ih u papirnim košaricama, dobro ohlađene.

Posluživanje

Kuglice se mogu napraviti unaprijed i samo se smrznu, vrlo brzo se odmzavaju. Lješnjake je najbolje kupiti obične i popržiti ih na tavici, pa ih poslije samo ogulite i utiskujete u kuglice. od ove količine sastojaka isalo mi je 62 male kuglice. Košarice su one najmanje kojih ima..

Što se tiče toga da od ove količine ispadne 62 kuglice, da ispadne ih ako pravite pola doze, a za ove količine u receptu minimalno ispadne 100 nemalih kuglica. Dakle ponovo sam ih radila za gulašijadu i ispalo ih je oko 100 komada..


izvor
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   24/09/14, 09:03 pm

Ima jedan savrseno jednostavan recept za roladu od cokolade,koju inace pravim na poslu,dodajem oduzimam po volji hihi baza je ova,za biskvit 4 jaja,4 zlice secera,4,zlice brasna i obavezno malo praska za pecivo.

zumanjke odvojiti od bijelanjaka,dodati secer i dobro izmiksati,zatim dodamo brasno pomjesano s p. za pecivo i snijeg od predhodno istucenih bjelanjaka.Staviti peci u vecu tepsiju na 180.Pustiti da se ohladi i okrenuti roladu znaci ona strana koja je vise pecena na nju stavljate kremu.
A krema jednostavnija ne moze biti,slag se izmiksa,u njega dodati zlicu dvije do tri nutelle ili nekog drugog cokoladnog namaza,dobro spojiti i njome premazati roladu samo jednu stranu,zarolati i to je to...

Ono sto znam dodati je orasi mljeveni ili isjeckani po zelji,coklada sitno nasjeckana,kremu pa preko nje slag,pa opet kremu,tako zarolati...uglavnom svasta nesto po zeljama i kreativnosti :)
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   26/10/14, 07:55 pm

Ubojita kombinacija čokolade i kestena



Sastojci
6 jaja
80 g šećera
2 žlice kakaa
60 g pšeničnog oštrog brašna (tip 400)
5 žlica mlijeka
Za kremu:
150 g kesten pirea
300 ml slatkog vrhnja
300 ml mlijeka
1 krema za kolače od čokolade
100 g čokolade

Kesten pire i krema od čokolade stvorit će tortu koja će obogatiti vaš stol i unijeti dodatnu radost u ovo predivno godišnje doba.

Žumanjke i šećer zajedno stavite u posudu i električnom miješalicom kremasto izmiješajte. Dodajte kakao pomiješan s brašnom te dobro promiješajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano umiješajte u smjesu.

Na dno kalupa za torte promjera 24 cm stavite papir za pečenje. Dobro ga premažite maslacem. Ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se hladi, a zatim nakapajte mlijekom.

Kesten pire razradite sa 100 ml slatkog vrhnja. U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte preostalo slatko vrhnje i sadržaj vrećice kreme. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2 - 3 minute) dok ne dobijete kremu. U kremu dodajte otopljenu čokoladu i kesten pire.

Odmah ju nanesite na ohlađeni biskvit i poravnajte, a tortu zatim ostavite da se ohladi, te ju poslužiti možete nakon hlađenja. A dodatno je možete i ukrasiti šlagom ili čokoladnom glazurom.

Izvor: Coolinarika.com

---------------
Ljudi kažu da vole kišu, ali kad pada otvaraju kišobran. Ljudi kažu da vole sunce, ali kad sija bježe u hlad. Ljudi kažu da im treba vjetar, ali kad puše zatvore prozor. Zato kad kažu da me vole ja se samo nasmijem! :)
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   15/11/14, 07:44 pm

nije bas sitan kolac,ali je zato paaa recimo simpatican :)

Ono sto je potrebno je: 5,6 jabuka,marcipan,med,i keksi amaretti
ovi:

Jabuke oprati,prerezati na pola,izdubiti sredinu,posuti s malo limunovog soka da bas ne pocrni posve..pripremiti smjesu za punjenje koja ide ovako zdrobiti kekse,dodati marcipan i med,sve dobro spojiti i puniti jabuke,kada se napune posuti s secerom i staviti peci u rernu na sto osamdeset stupnjeva 10 do 15 minuta.

Dosta je sladak desert tako da mozete izbaciti ovaj secer koji se posipa po vrhu,nece promjeniti nista,osim sto ce biti malo manje sladak.

---------------
Ljudi kažu da vole kišu, ali kad pada otvaraju kišobran. Ljudi kažu da vole sunce, ali kad sija bježe u hlad. Ljudi kažu da im treba vjetar, ali kad puše zatvore prozor. Zato kad kažu da me vole ja se samo nasmijem! :)
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   03/12/14, 08:47 pm

Danas sam napravila bas fine keksice koji idu ovako,ja sam pravila duplu mjeru od koje ispadne zaista dosta,tako da za dvoje ljudi,troje,dovoljno je i pola od ovoga sto cu napisati :)

1 kg brasna
pola kile secera
pola kile margarina rastopljenog
dva jaja
jedan prasak za pecivo
jedan vanilin secer
i sest zlica mlijeka

Sve dobro izmjesati,pustiti da odstoji minimalno 15 min moze i u frizideru,nakon toga sam ja napravila loptice od tijesta toliko da kad se jedna razvalja ispadne 8 kiflica,tako da svaku lopticu razvaljati,prerezati na osam jednakih dijelova koji sam svaki posebn premazala s malo marmelade od sumskog voca,zamotati tako sto kako je trokut krenuti od sireg dijela prema uzem da se dobije oblik kilice,peci na eh ja sam na 200 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju.

kad su peceni umocila sam jedan dio u cokoladu (koju sam pripremila od 100 g cokolade 10g maslaca,malo mlijeka,rastopiti),kad je cokolada malo stegnila posula sam sa secerom u prahu.
Ispati se napraviti jer ne ide puno stvari,niti je previse komplicirano,a super ukusno za jesti je :)

---------------
Ljudi kažu da vole kišu, ali kad pada otvaraju kišobran. Ljudi kažu da vole sunce, ali kad sija bježe u hlad. Ljudi kažu da im treba vjetar, ali kad puše zatvore prozor. Zato kad kažu da me vole ja se samo nasmijem! :)
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   03/12/14, 08:54 pm

Krostata od marmelade

Sastojci (za veliki kalup):
3 jaja
125 g maslaca,otopljenog ali ne potpuno
pola kile brasna
200 dkg secera

sve dobro spojiti,pustiti da odstoji,kako je to prhko tijesto najbolje ga je nakon sto odstoji staviti u kalup i prstima rasiriti po njemu,premazati s marmeladom po zelji toliko da se dobro pokrije tijesto,staviti peci na 180 dvadesetak minuta,vidjet cete po boji biskvita najbolje dal je pecen ili ne :)

a isto tako na pocetku prije nego sto razvaljate tijesto po kalupu mozete uzeti malo da mozete napraviti trakice koje cete iskoristiti preko krostate onako kako vi zelite da je ukrasite.

---------------
Ljudi kažu da vole kišu, ali kad pada otvaraju kišobran. Ljudi kažu da vole sunce, ali kad sija bježe u hlad. Ljudi kažu da im treba vjetar, ali kad puše zatvore prozor. Zato kad kažu da me vole ja se samo nasmijem! :)
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   14/12/14, 06:54 pm

Bajadera

Potrebno 60 dkg keksa(petit najbolje pase,al ako ga se nema moze i bilo koji drugi)
margarin 20 dkg
secer 20 dkg
2 dl vode
4 zlice ruma
20 dkg kokosa
10 dkg badema


Staviti kuhati vodu i secer,malo da se zgusne onda je gotovo,u to dodati maslac ,najbolje rastopljeni,kekse(samljevene),bademe isto tako,kokos i rum,sve dobro izmjesati,staviti u kalup za torte i staviti hladiti,izraditi glazuru od cokolade,najbolje samo cokolada 100 g i mlijeko (po potrebi,onako da bude fino,tekuce da ne morate niti ravnati glazuru nego samo razliti
, otopiti na pari i zaliti bajaderu :)

---------------
Ljudi kažu da vole kišu, ali kad pada otvaraju kišobran. Ljudi kažu da vole sunce, ali kad sija bježe u hlad. Ljudi kažu da im treba vjetar, ali kad puše zatvore prozor. Zato kad kažu da me vole ja se samo nasmijem! :)
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   16/12/14, 07:24 pm

napravila sam rafaelo kuglice ali bez mlijeka u prahu,za probu,a ispalo savrseno,recept je ovaj :


5 dl mlijeka
1 puding od vanilije
7 žlica gustina
150 g kokosa
250 g šećera
250 g maslac
100 g kokosa za uvaljati kuglice


Priprema:

Puding, gustin i šećer promiješati.
Uzeti nekoliko žlica mlijeka i umiješati u sastojke.
Ostatak mlijeka staviti za zakuha.
Kada mlijeko zakuha dodamo smjesu sa pudingom i kuhamo na laganoj vatri dok se ne zgusne stalno miješajući.
Ostavimo da se ohladi te dodamo maslac koji smo prije izmiksali te kokos.
Oblikujemo kuglice i u svaku stavimo badem.
Na kraju kuglice uvaljamo u kokos.


Ja sam pravila duplu mjeru jer ih svi obozavamo,pa tako ako ih zelite vise (a mogu i stojati) poduplajte :)

---------------
Ljudi kažu da vole kišu, ali kad pada otvaraju kišobran. Ljudi kažu da vole sunce, ali kad sija bježe u hlad. Ljudi kažu da im treba vjetar, ali kad puše zatvore prozor. Zato kad kažu da me vole ja se samo nasmijem! :)
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   16/12/14, 07:28 pm

Torta sa rafaelo kuglicama

Rafaelo kuglice sam pravila po receptu kojeg mozete naci OVDJE.

Priprema torte: ispeci biskvit od 3 jaja,tri zlice secera,tri zlice brasna,pola praska za pecivo,bjelanjke odvojiti i izmiksati posebno,da biskvit bude sto rahliji,to je mjera za klasican okrugli kalup za torte,kada se je pohladio na njega sam poslozila rafaelo kuglice,pa zalila cokoladnom kremom koju sam pripremila tako sto sam na laganu vatru stavila kuhati 1l slatkog vrhnja,dodala 20 dkg mljecne cokolade i 20 dkg cokolade za kuhanje,pustiti polako da se cokolada istopi i maknuti,nije potrebno da zavrije.

Tortu staviti na hladenje,najbolje preko noci da se dobro stegne,posuti kokosom i t je to :)

---------------
Ljudi kažu da vole kišu, ali kad pada otvaraju kišobran. Ljudi kažu da vole sunce, ali kad sija bježe u hlad. Ljudi kažu da im treba vjetar, ali kad puše zatvore prozor. Zato kad kažu da me vole ja se samo nasmijem! :)
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   06/02/15, 04:55 pm

Ananas torta

2x biskvita od tri jaja,ili biskvit od sest jaja,pa prerezati na pola.(tri jaja,odvojiti zumanje od bjelanjaka,u zumanjke dodati tri zlice secera,tri zlice brasna i malo praska za pecivo,sve dobro izmiksati i dodati snijeg od bjelanjaka)

Krema:pola litre slatkog vrhnja izmiksati,u njega dodati skuhani,ohladeni puding od vanilije od pola litre mlijeka,jedne vrecice pudinga i sest zlica secera,6 listica zelatine,malena casica ruma,dvije konzerve ananasa narezanih na malene kockice iliti pola kile voca(moze i manje,po zelji :)) Sve zajedno dobro promjesati i izliti na biskvit kojeg smo predhodno namocili sa sokom od ananasa,prekriti drugim biskvitom i pustiti najmanje tri sata u frizideru,nakon toga pola litre slatkog vrhnja izmiksati i premazati tortu,po vrhu po receptu idu bademi u listicima,ali nije nuzno.

Jako fina torta za ove zimske dane nekako taman,dobar tek vam :)

---------------
Ljudi kažu da vole kišu, ali kad pada otvaraju kišobran. Ljudi kažu da vole sunce, ali kad sija bježe u hlad. Ljudi kažu da im treba vjetar, ali kad puše zatvore prozor. Zato kad kažu da me vole ja se samo nasmijem! :)
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   10/02/15, 10:33 am

Sastojci:
-Nutella
- tijesto za pizzu

Priprema:
Tijesto za pizzu možete napraviti sami ili kupiti. Razdijelite na četiri dijela. Svaki dio premažite Nutellom i na njega stavite novi sloj tijesta.

Posljednji sloj, koji je na vrhu, nemojte namazati već na sredinu postavite čašu i zatim zarežite nožem oko čaše na 16 jednakih dijelova.

Najbolji opis je ovdje u videu https://www.youtube.com/watch?v=PxaDxiqTiT0 ,jednostavno,a fiiiino :)

ps. morala sam ovo napraviti,posto ne pisu od koliko brasna niti koliko nutele,pa evo iz prve ruke,zamjesila sam tijesto od pola kie brasna,pola kockice germe,malkoc soli,malo secera,ispalo je savrseno izgledom jer jos nisam probala,ali nema sta da bude lose pa nutela je :hihih
Dobar vam tek!

---------------
Ljudi kažu da vole kišu, ali kad pada otvaraju kišobran. Ljudi kažu da vole sunce, ali kad sija bježe u hlad. Ljudi kažu da im treba vjetar, ali kad puše zatvore prozor. Zato kad kažu da me vole ja se samo nasmijem! :)
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   18/04/15, 06:44 pm

Ovaj ukusni desert lagana je poslastica za toplije dane, a za njegovu pripremu vam ne treba ni vaga. Nakon 20 minuta pečenja preljeva se sa sokom od naranče


Sastojci (za 6 mini kuglofa):

1 jaje
5 žlica šećera
10 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
10 žlica mlijeka
2 žlice ulja
1 naranča
2 žlice kakaa
150 g šećera u prahu
0,5 dcl soka od naranče

Priprema

Upalite pećnicu na 180° C. U zdjeli pjenasto umutite jaje, šećer i vanilin šećer. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Kada dobijete jednoličnu smjesu dodajte mlijeko i ulje

Naranču isfiletirajte i narežite na kockice te dodajte u smjesu i lagano promiješajte pjenjačom. U silikonske kalupe dodajte po žilicu smjese, a u ostatak dodajte 2 ili prema želji više žlica kakaa, te ponovo dodajte u kalupe, kako bi dobili dvije boje – žutu i smeđu.

Stavite u pećnicu i pecite 20 minuta. Pripremite preljev od naranče tako da u zdjelici pomiješate sok od naranče i šećer u prahu. Kada se kalup ohladi izvadite kuglofe i prelijte ih preljevom od naranče.

izvor

---------------
Ljudi kažu da vole kišu, ali kad pada otvaraju kišobran. Ljudi kažu da vole sunce, ali kad sija bježe u hlad. Ljudi kažu da im treba vjetar, ali kad puše zatvore prozor. Zato kad kažu da me vole ja se samo nasmijem! :)
[Vrh] Go down
Ana
Administrator
Administrator
avatar

Broj postova : 11180
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   27/04/15, 09:07 am

Osvježavajuća torta od sira i bijele čokolade bez pečenja

Sastojci:

Biskvit

250 g keksi
100 g maslaca

Krema:

50 g maslaca
400 g bijele čokolade
500 g krem sira
30 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta od vanilije
200 ml vrhnja za šlag
200 g jagoda/borovnica/malina

Priprema:

Kekse (najbolje Digestive) izmrvite pomoću valjka za tijesto ili blendera i dodajte otopljeni maslac. Promiješajte, prebacite u kalup za tortu i smjesu dobro utisnite. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu. Na pari otopite bijelu čokoladu i maslac. U zdjeli pomiješajte krem sir i vrhnje za šlag sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Kada dobijete homogenu smjesu dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Jagode ili neko drugo voće narežite na kockice, dodajte u smjesu i lagano promiješajte. Kremu prelijte preko biskvita od keksi i ostavite u hladnjaku da se hladi minimalno 3 sata, a najbolje preko noći.

izvor

---------------
Ljudi kažu da vole kišu, ali kad pada otvaraju kišobran. Ljudi kažu da vole sunce, ali kad sija bježe u hlad. Ljudi kažu da im treba vjetar, ali kad puše zatvore prozor. Zato kad kažu da me vole ja se samo nasmijem! :)
[Vrh] Go down
Erra
Pisac
Pisac
avatar

Broj postova : 4036
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   15/05/15, 12:12 am

Rafaelo torta



Sastojci

Za biskvit:

7 bjelanjaka
150 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera
1 vrećica Praška za pecivo
70 g Pšeničnog oštrog brašna
150 g Kokosova brašna

Još potrebno:

12 komada petit beurre keksa
oko 100 ml mlijeka
2-3 žlice maraskina

Za posipanje:

50 g kokosova brašna

Priprema

Za biskvit:

Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu:

Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.

Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.

[Vrh] Go down
Mister Mark
Šef sale
Šef sale
avatar

Broj postova : 2230
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   15/05/15, 12:18 am


:hop;
Svaka čast Erra

Vjerujem da si vješta kuharica
i da radiš torte sa puno ljubavi i pažnje

a tako izrađene torte su
najbolje torte
i još kad se rade za drage osobe :ljubav:

---------------
Netko drugi ti treba reći da si dobar, lijep, vrijedan
ako to sam sebi kažeš onda si obični egocentrik
[Vrh] Go down
Erra
Pisac
Pisac
avatar

Broj postova : 4036
PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   09/06/15, 08:28 am

Jogurt torta



Tijesto:
3 jaja
1 vanilin šećer
7 dag oštrog brašna
7,5 dag šećera
3 dag gustina
4 dag margarina

Jogurt krema:
3 voćna jogurta
10 dag šećera
20 g želatine
0,5 l vrhnja za šlag

Preljev:
20 g želatine
3 dcl vode

svježe voće po želji

Postupak pripreme

Odvojiti žutanjak i bjelanjak. Od bjelanjka izmiksati snijeg.
Izmiješati žutanjke, dodati šećer, vanilin šećer, miješati. Dodati rastopljeni margarin, obje vrste brašna. Na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka.
Izlijati u kalup za tortu i staviti peći na 170 stupnjeva. Kad je pečeno staviti na hlađenje.
Želatinu staviti da nabubri u hladnoj vodi (prema receptu na vrećici). Za to vrijeme izmiksati vrhnje za šlag. U njega dodati jogurt i dobro izmiješati. Kad želatina nabubri lagano ju rastopiti i ulijati u kremu te sve zajedno dobro izmiješati.
Ohlađeni biskvit smjestiti na stalak za tortu. Oko njega staviti kalup za tortu te na biskvit ulijati kremu. Staviti tortu u hladnjak da se krema malo stisne.
Voće narezati na komade (po želji) i posložiti na tortu.
Za preljev staviti želatinu stavi u 3 dcl vode da nabubri. Dok nabubri, lagano rastopiti i prelijati preko voća.
Tortu staviti na hlađenje. Kalup maknuti drugi dan kad se torta dobro stisne.
[Vrh] Go down
Erra
Pisac
Pisac
avatar

Broj postova : 4036
PostajNaslov: Razni recepti za kolače i torte    16/06/15, 01:31 pm

CRVENI KORALJ
TIJESTO: 25 dag brašna
20 dag šećera
25 dag maslaca
3 jaja
2 žličice praška za pecivo
Izraditi maslac i šećer,dodati jaja i brašno pomiješano s praškom.Ispeći u dubljoj tepsiji na 175'C oko 25 minuta.Ostaviti u tepsiji.

NADJEV: 2 vanilin šećera
2 puding od vanilije
2 žlice šećera
7 dl mlijeka
3 čaše kiselog vrhnja
2 staklenke višanja
2 crvena preljeva za torte

Skuhati puding i vanilin šećer u mlijeku i u vruće dodati kiselo vrhnje.
Izvaditi kolač iz pečnice i preliti pripremljenim nadjevom,te rasporediti po nadjevu ocijeđene višnje.

U soku od višanja skuhati preljev za torte po uputama na vrečici (obavezno pošećeriti) i vruće preliti preko toplog kolača.Ohladiti.
[Vrh] Go down
Sponsored content



PostajNaslov: Re: Recepti za torte i kolače   

[Vrh] Go down
 
Recepti za torte i kolače
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 5.Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Recepti za torte i kolače
» Izvrstan kolač
» Ideje za kolače
» Kolačići -prhko tijesto
» američki čoko kolač/torta

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Dnevni boravak jopet forum  :: Obitelj i dom :: Gastronomija-